Не живея с излишни илюзии, смятам, че това е обречено начинание.

...
Не живея с излишни илюзии, смятам, че това е обречено начинание.
Коментари Харесай

Сашо Диков: БНТ се превърна в сметище, Кошлуков трябва да лежи в затвора

" Не пребивавам с излишни илюзии, считам, че това е обречено начинание. Но да вземем поради, че когато представяш подправен документ би трябвало да бъдеш наказан от 3 до 5 години. Имам поради американският ученик Емил Кошлуков (бел. ред. генералният шеф на БНТ). Това разяснява журналистът Сашо Диков в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич " по отношение на конкуренцията за общоприет шеф на Българска национална телевизия, в която той взе участие.

" Председателят на парламентарната комисия по просвета и медии Тошко Йорданов с едно писмо потвърди, че Кошлуков е показал подправен документ за професионалния си стаж. През 2017г., когато се кандидатираше, тогава не му стигаха 5 месеца стаж. Член 308 от Наказателен кодекс споделя, че този, който е изготвил документ с погрешно наличие, би трябвало да лежи в пандиза от до 3 или 5 години. Този, който употребява подобен документ, също предстои на наказания. Имам поради американския ученик Емил Кошлуков. Тошко Йорданов с едно писъмце до съответните органи потвърди, че той е показал подправен документ при първото си кандидатстване за общоприет шеф пред 2017 година. Тогава не му стигаха 5 месеца стаж на управителна служба, с цел да може да се кандидатира. Тогава отиде в телевизия " Алфа “, разбра се с Волен Сидеров и му дадоха този документ. 

" Аз не вземам участие в един и същи конкурс с Емил Кошлуков и Коко Каменаров. Аз вземам участие в състезанието за общоприет шеф на Българска национална телевизия, а те вземат участие в състезанието за " общоприет слагач на властта ". Те го завоюваха и със слагането доведоха тази национална телевизия до този скръбен резултат ", разяснява Диков.

" Новият състав на Съвет за електронни медии рискува да стане още първоначално за смях. Българска национална телевизия има потребност от скалпел, а не от комплицирани думи, платформи, обществени мрежи, само че преди този момент би трябвало да има ясна, огромна, почтена публицистика, тъй като този слугинаж на Кошлуков е прекален ", добави журналистът.

" Никой общоприет шеф в Българска национална телевизия не е влизал там с ясната цел да прави промени. Да, ще има недоволни. Но Българска национална телевизия се трансформира в бунище ", разяснява Диков.

Като общоприет шеф господин Кошлуков е нарушител по отношение на българската общност и аудитория “, отсече Диков.

Журналисти с дълготраен стаж в Българска национална телевизия упорстват актуалният общоприет шеф на публичната телевизия Емил Кошлуков да не бъде допускан до чуване в течащия сега конкурс за нов началник на медията. Мандатът на Кошлуков изтича на 5 юли, но той се включи в започнатия от Съвета за електронни медии (СЕМ) конкурс за поста.

Журналистите, обединени като ръб на " Да върнем Българска национална телевизия на обществото ", са дългогодишният състезателен публицист и някогашен изпълнителен продуцент в Българска национална телевизия Камен Алипиев, дългогодишният публицист, водещ и създател на предаването " Нощни птици " Искра Ангелова, някогашният създател и водещ на " Вяра и общество " Горан Благоев, някогашният водещ на бизнес предаване по Българска национална телевизия Марио Гаврилов, някогашният началник на направление " Програмно обезпечаване " на Българска национална телевизия Камелия Дончева, някогашният основен продуцент на " Вътрешни продукции " в Българска национална телевизия Роберт Ковачев и някогашният основен продуцент на кино студия " Екран " Боряна Пунчева. Всеки от тях има над 20 години стаж в публичната телевизия.

" Хората, които сме подписали това писмо, не сме работили от позицията на злопаметност. Откакто Кошлуков завладя Българска национална телевизия, сме се опитвали да бъде справедливи. Всички публицисти, които стоят зад подписката са уволнени от Кошлуков единствено аз напуснах по лично предпочитание или по-скоро бях заставен да напусна и да намеря поле за изява в Евроком. Евроком е опозиционен център. Ние се позоваваме на досегашния имидж на Емил Кошлуков. В последна сметка Съвет за електронни медии имаше тези пълномощия, можеше да се поинтересува от професионалния стаж на Кошлуков ", сподели Горан Благоев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР